M/s Merella

M/s Merella är äntligen här! Det första fartyget i Vision 2 är menat mer som kryssningsfartyg och tar endast bilar... En design som säkert många gillar och andra avskyr! Läs lite om fartyget och skicka sedan gärna kommentarer!


Photo: © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld

 

Då är hon här, den andra visionen och alltså uppföljaren till M/s Vision 1.

Den här visionen går ut på att två systerfartyg trafikerar mellan Åbo-(Mariehamn)-Stockholm och tar endast passagerare och lite bilar som dom har med sig. Liknande fartyg mellan Helsingfors-(Mariehamn)-Stockholm givetvis, men detta fartyg är optimerat för Åbo-Stockholm.

Frakten då?! Jo den sköts av två andra systerfartyg som är mer anpassade för frakt och mindre för passagerare, dom systarna kommer även att presenteras. Alltså innehåller Vision 2 två sorters fartyg. Vision 1 var bara ett fartyg.

Varför denna lösning då? För att frakten kommer att gå mellan Kapellskär-Hangö och slipper då den långa skärgården som tar mycket tid. Sen är det ju bättre att få ut frakten ur storstäderna, tidmässigt tjänar dom som ändå ska inte till t ex Stockholm på denna variant. Men mer om frakten när dom fartygen kommer.

Längd:

170,0 m

Bredd:

27,5 m (max 32,5)

BRT:

37 000 (noga räknat)

Fart:

23-25 knop

Djupgång:

6,25-6,75 m

Isklass:

1A SUPER

Stabilisatorer:

2 par

Lastmeter:

0 m

Bildäck:

1230 m (ca 250 bilar)

Passagerare:

2300

Hyttplatser:

2300

Hytter:

585

Sviter:

4

Lyx Familj:

4

Lyx Balcony:

14

A4 Balcony:

83

Handikapp:

2

A4:

214

B4:

185:

C4:

79

 

 

Nu lite om M/s Merella!

Framtiden för Tax Free är lika osäker som förut men fartyget är väl anpassat till dom förutsättningarna. Hon har gott om lyx och är mer ett kryssningsfartyg än en färja av traditionell stil.

Fartyget tar inga lastbilar utan bara personbilar (ca 250) men kan med enkelhet byggas om så att hon får ett traditionellt bildäck. En lite egen design som har influenser från flera andra fartyg och mestadels egna linjer.

Genomgång av dom olika däcken.

2:

Här finns endast vanliga C4 hytter. Alla fartygets 8 passagerarhissar går hela vägen ner hit.

3:

Fartygets bildäck med 1230 lastmeter för bilar vilket ger plats för ca 250 st. Inga långtradare får plats. 4 lasthissar till däcket ovanför.

4:

Flexi deck kan man kalla detta däck. Här finns plats för stora butiker, team building banor, restauranger och små nöjesfält. Ett däck som kan användas till mässor och ja en massa olika saker. Man kan lätt intalera fler hytter vid behov eller göra det till bildäck för att fartyget ska kunna ta även långtradare.

5:

Ett hyttdäck med A och B-hytter och en Laserhall!

6:

Här finns handikapphytterna, vanliga hytter och större delen av personalens hytter. Detta är däcket där livbåtarna och flottarna finns. Stora ytor vid trapphusen ifall mycket människor skulle behöva samlas vid övningar eller nödsituationer.

7:

Fartygets huvuddäck. I fören finner du en dansbar som är två däck hög och bjuder på härlig utsikt mot havet. Även ett disco, lekrum, cafeteria, pub och Information. I aktern ligger fartygets buffet restaurang med stora fönster och i mitten är den öppen till däcket ovanför där ala carte restaurangen finns, en stor kristallkrona i taket och mycket ljus.

8:

I fören är den andra våningen till dansbaren med balkong runt dansgolvet och även casinot finns i anslutning. En grill restaurang och äkta biograf finns även här. I aktern ligger fartygets härliga ala carte restaurang med öppning i mitten ner till buffen. Runt sidorna kan man sitta ute vid gott väder i skydd från blåst och vid kallare tider sätts fönster dit så det kan användas året runt.

9:

Ett rent hyttdäck med olika hytter.

10:

Här finns kommandobryggan och hytter med balkong. I aktern har personalen sin mäss och bastu samt ett eget område ute på däck.

11:

Här finns fartygets bad och relaxavdelning med panoramafönster till både damernas och herrarnas bastu, stor pool med ett tak som kan dras bort på sommaren så poolen hamnar utomhus, ute på däck finns bubbelpooler och plats för solning och aerobics.
Dom större hytterna med balkong finns mitt i däcket. 
I aktern ligger fartygets konferensavdelning med två stycken bastur och flera mötesrum.

12:

Fartygets stora skybar. I bak finns en klättervägg som hamnar på baksidan av skorstenen och inne finns en mysig bar, bibliotek samt lyxig restaurang. Allt med fantastisk utsikt.

Det var däcken i korthet!

Alla hytter på fartyget har dusch, wc, tv, telefon, luftkonditionering och möjlighet till Internetanslutning. På tv visas bilder från olika platser ombord och information om vad som händer och även var fartyget befinner sig, hastighet, temperatur och liknande data.

Vad tycker du om fartyget? Skriv dina åsikter, både positiva och negativa!

Kommentera fartyget i BAREN!

Photo © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld

Här är hon till slut! Och vad är Baltic Future Line? Det kommer Du att få höra mer om lite senare...


Photo: © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld

Tanken är att Viking Line skulle ha detta fartyg och såhär skulle hon då vara målad.


Photo © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld

I Silja Lines färger skulle det se ut nåt åt det här hållet. Tycker det blåa skrovet ger fartyget mer balans då hon kan se lite baktung ut ibland.


Photo © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld

I Tallinks färger, lite mer diskret målad än vad Tallinks fartyg oftast är.


Photo © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld

Hon skulle passa bra in för Birka med konceptet. Giller skorstenen på denna bild.


Photo © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld

Kanske inte ett fartyg för Color Line men det är alltid kul att se ändå.


Photo © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld

Passar ganska bra i dom färgerna va?


Photo © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld

Inte direkt en trolig syn! Men lite roligt att se ett Stena fartyg av detta slag...

Öppna ShipWorld i ett nytt fönster
Open ShipWorld in a new window