M/s Vision 1
M/s Vision 1 är endast fantasi om framtiden på Östersjön... Hon är det första fartyget av 2 till 4 stycken som kommer att presenteras här på ShipWorld... Kommentera och disskutera fartyget i forumet...

Photo: © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld

Längd:

200 m

Bredd:

30 m (max 35)

BRT:

60 000 (ganska noga räknat)

Fart:

ca 25 knop

Djupgång:

6,75-7,0 m

Isklass:

1A Super

Stabilisatorer:

2 par

Lastmeter:

2400 m

Bildäck:

1700 m (300-340 bilar)

Passagerare:

2700

Hyttplatser:

2700

Hytter:

690

Sviter:

2

Luxus:

4

Lyx Balcony:

24

A4 Balcony:

124

A4:

238

B4:

218

C4:

80

 

M/s Vision 1 är fantasi och visioner om framtiden på Östersjön. Hon står för en vision av flera som senare kommer att presenteras, hon är ett stort fartyg med stor fraktkapacitet samt även stor passagerarkapacitet.
Den här visionen är alltså att trafiken mellan Finland och Sverige består av två stora fartyg som slukar passagerare och fordon. 
Tanken är att fartyget trafikerar mellan Helsingfors-Stockholm.

Då framtiden för Tax Free är högst oviss så har det ändå satsats på lyx ombord, ett exempel på det här att det finns 124 st A4 hytter med egen balkong.
Fartyget är minst lika lyxigt som dom finaste fartygen mellan Finland och Sverige är idag.

Fartyget är ritat för trafik i Viking Lines flotta i första hand.

Fartyget har 2 däck för lastbilar med totalt 2400 lastmeter och 1 bildäck (enbart bilar) med 1700 lastmeter. Bildäcket kan även användas som utställningslokal och användas för mässor och liknande.
Det finns 3 stora trapphus ombord och totalt 8 st hissar för passagerare. På baksidan av skorstenen finns en klättervägg och i fören finns två mindre pooler på ca 5x5 m...

För den som gillar shopping finns 10 butiker att handla i. I aktern finns en dansbar som är 4 våningar hög, ljus om dagarna med dom stora fönstren och stämningsfull på småtimmarna med stjärnorna som tak...

Andra speciella saker att göra ombord är att se på bio i den äkta biografen med brant läktare och att pricka in en laserstråle på chefen  inne i laserhallen!

För att höja stämningen och hemkänslan bland passagerarna finns det på varje hyttavdelning internet anslutna datorer, biljardbord och darttavlor i anslutning till trapphusen, glashissar går i en öppning som är 8 våningar hög! Högst upp finns ett glastak och längst ner en fontän.

I alla hytter finns dusch, wc, telefon och tv. Man kan hyra tangentbord till tv:n och surfa på nätet eller beställa en film man vill se. Det finns kameror på flera platser ombord som visar om det är drag på discot, bra väder ute och det mesta andra man kan göra ombord. Även en karta som visar fartygets position och hastighet med mera...
Du kan även ansluta din bärbara dator till nätverket ombord och komma ut på internet på det viset.

124 st "vanliga" A4 hytter med balkong finns ombord, detta gör att fler har råd med denna lyx och ger ett mycket bättre intryck av resan men ännu till ett bra pris. 24 lyxhytter med balkong finns även. En balkong är 2,5x2,5 m.

Alla allmänna utrymmen är ljusa och havet syns väl genom dom stora fönstren, att se havet var en väldigt viktig del när fartyget ritades. Man ska känna att man är ombord på ett fartyg!

Mer om fartyget kommer snart så besök sidan fler gånger.

Tryck på knappen FORUM längst ned för att disskutera!
 

Photo: © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld

Klassiska Viking Line färger.


Photo: © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld

M/s Vision 1 i en lite modernare variant i Viking Lines färger.


Photo © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld

M/s Vision 1 i DFDS Seaways färger.


Photo © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld

M/s Vision 1 i Tallinks färger.


Photo © Kalle Vähäkuopus/Niklas Kock, ShipWorld 2001

M/s Vision 1 i Adventure Ferries färger. Färgsättning gjord av Niklas Kock.


Photo: © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld
Öppna ShipWorld i ett nytt fönster
Open ShipWorld in a new window