M/s Vision 1 NIKLAS
Nått riktigt speciellt inte sant?! Ett fint fartyg med ett intressant inre... Är detta framtiden för fartygstrafiken till och från Sverige? Säg din mening om den saken i FORUMET!


Photo: © Niklas Bergman, ShipWorld

 Tyvärr inga data!

Detta fartyg är främst designat för trafik i Skandinavien men kanske också i Medelhavet. Grunddesignen bygger på en korsning mellan helt nya lösningar, Silja Serenade, Silja Europa, Cinderella m.m. (Alltså skandinavska fartyg) Stor vikt har lagts på passagerarutrymmen och hytterna, men även en stor lastkapacitet. Ombord finns 14 däck, varav inga passagerarutrymmen finns under däck 5.

Hytterna ombord varierar i storlek. Den största sviten finns på däck 9, tillsammans med 26 minisviter (typ Serenades Commodore Class) i fören på däck 9 och 10. Där finns också en speciell lounge, simbassäng, jacuzzis m.m. I aktern på däck 8-11 finns något mindre hytter med stor veranda.

På däck 8-11 finns också de vanliga A-hytterna, antingen med balkong eller fönster in mot promenadgatan. På dessa däck finns också några få insideshytter.

På däck 6 finns de passagerarhytter som är lägst i fartyget. De är också A-hytter, men utan balkong. Även här finns några få insideshytter.

Alltså, de flesta hytterna ombord har fönster. Av utsideshytterna har alla utom de på däck 6 balkong. Endast ca 200 insideshytter finns.

Ombord finns en promenadgata, lik den ombord på Silja Serenade/Symphony. Skillnaden med denna är att den är ytterligare ett däck högre. Detta innebär att butiker, barer m.m. finns på de två nedersta däcken. Vid glashissarna sträcker sig promenaden 10 däck. Längs stora delar av promenadväggen utåt finns stora glasväggar.

Bufférestaurangen finns på däck 6 längst akterut och Á la carten ett däck ovan. Dessa restauranger baseras på Athena/Kalypso (förutom att det ligger i aktern) med ett panoramafönster akteröver. Köket ligger längs babordssidan på däck 5 och under bufférestaurangen.

Bland de övriga restaurangerna finns en liten italiensk pizza & pastarestaurang, en liten bistro (café), en gourmetrestaurang, en hamburgerbar, en grillresturang, en för fisk & skaldjur, en mindre lunchrestaurang där man lagar maten direkt vid gästen och en lite temarestaurang (för t.ex. konferensgäster) som lätt kan dekoreras i olika teman.

Nu till lite mer nattliga nöjen! Den stora nattklubben finns i fören på däck 7-8 och är sammanbunden via en stor trappa med casinot på däck 6. På däck 6 finns också teatersalongen/congressen.

På nedre promenaden, mittemot bistron, finns en trubadurpub med ca 5 meter högt till tak. Väggen är en av de glasväggar som finns mot havet mellan livbåtarna. På den övre promenaden finns en liten coctailbar.

I skybaren på däck 14 (lite inspiration från Royal Caribbean) finns en pianobar och en klubb med bl.a. karaoke. Under den, på däck 12-13 finns diskoteket med bl.a. laserljus och andra ljuseffekter.

Ombord finns ånga möjligheter till avkoppling. Bl.a. i badlandskapet i aktern på däck 12-13, direkt i anslutning till det stora soldäcket (jacuzzi utomhus också). Där finns också ett fitness center, skönhetssalong m.m. Sviterna har, som sagt, en egen badanläggning.

Ombord finns ett antal butiker. TaxFree-butiken finns under teatern (däck 5) men entrén är vid promenaden. Där finns rulltrappor. I övrigt finns klädbutiker, elektronik, leksaker, parfym m.m. Som på Silja´s fartyg kan man köpa kort av sig själv i Photo Shop vid Informationen.

Konferenscentret ligger i fören på däck 12 och har glas i 180 grader runt fartyget över bryggan. Här finns som mest 34 mötesrum och ett delbart auditorium i mitten. Alla rum går, via vikväggar att delas och kombineras i många olika storlekar. Vid konferenscentret finns internet-café och ett bibliotek.

Se systerfartyget M/s Vision 2 NIKLAS!

 

Kommentera fartyget i BAREN!

Photo © Niklas Bergman, ShipWorld
Öppna ShipWorld i ett nytt fönster
Open ShipWorld in a new window