Ett ganska gammalt fartyg med en hel del charm... Visst påminner brygan ganska mycket om Ånedinlinjens fartyg Baltic Star?

Photo: © Kalle Vähäkuopus

Hösten 2001 var jag på semester till Kreta. För att få röra på sig lite åkte vi på en kryssning från Heraklion till Santorini. Väldigt roligt att få uppleva lite grekisk fartygskultur när man är van med Viking  och Silja Line!

Tidigt på morgonen fick man stiga upp, fortfarande lite nyvaken är det dags att kliva ombord på fartyget via den smala landgången! En lång kö ringlar sig fram till Landgången där det delas ut boardingcards och matbiljetter. Direkt när man kliver ombord hamnar man i en ca 20 m lång och smal korridor och en kö som tar till vänster, när man når slutet vänder kön tillbaka... Anledningen till kön var att alla passagerare fotades, foton som man självklart kunde köpa senare!

Nu tänkte man att köandet var över men ack så fel man hade! Nu hamnar man i en precis likadan korridor på andra sidan fartyget, den här gången leder kön till matsalen. Väl inne i matsalen köar man för att bli ledd till ett bord av den smått komiske hovmästaren (en man runt 60 med spretigt hår och allmänt förvirrad då han ska göra det bästa av situationen) och till slut sitter man vid bordet, vad väntar då? Du gissa rätt! Att köa för att få mat... Det var nästan bara turister ombord, men inte många klagade! Dom flesta tyckte det hela var komiskt, vilket det också var.

Efter att ha ätit frukosten fick man äntligen röra sig fritt ombord! En snabb runda runt fartyget och det visa sig vara i helt okej skick. Inget att klaga över.

Nu kommer nästa komiska situation, jag skulle ta reda på när fartyget vänder tillbaka igen från Santorini och letar mig till den lilla informationsdisken. Där sitter en ung man och ser förvirrad ut när jag frågar! Han börjar kolla i en bunt papper men verkar inte hitta några tider så han läger undan bunten och säger med en axelryckning "senast 17.00"... Är inte riktigt lika noga med tider i Grekland tydligen! När blev avgången hem då? 17.15.... 

Underhållningen på kvällen är även den värd att nämna! Det var en äldre man och en keyboard. Mannen hade noll röst och keyboarden spelade färdiga toner i vilka han lade in ett och annat klink ibland... Men även det tog man positivt, det hörde på nått underligt sätt till det hela kändes det som...

När vi kring 22.00 äntligen närmar oss Heraklion fick man vara med om en härlig upplevelse! Kolsvart ute, stor klar måne och ljuset från Heraklion samtidigt som man står på däck framför bryggan i den 25 gradiga luften! Alla lysen var släckta på däcket så känslan blev riktigt härlig!

Man kan väl sammanfatta resan med att det var mycket köande men ändå en upplevelse man verkligen uppskattar!

Byggd:

1962, I.C.H. Holland, Werf Gusto Yard, Schiedam, Holland.

Varvsnummer:

424

Längd:

96,46 m

Bredd:

15,94 m

Djupgång:

4,41 m

BRT:

3 880

Fart:

18 knop

Passagerare:

700

Maskineri:

2 MAN Diesel.

Effekt:

7 360 kW

Stabilisatorer:

Ja

Air Condition:

Ja

Barer:

3

Pool:

Nej

Tidigare namn:

M/s Free Enterprise I

 

M/s Kimolos

 

M/s Ergina

 

M/s Ventouris

 

M/s Methodia II


Photo © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld 2001

I Santorini och i mitten av fartyget syns en tender.


Photo © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld 2001

Dansbaren ombord, oväntat ljus och luftig!


Photo © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld 2001

Ruby Lounge i fören.


Photo © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld 2001

Sittsalong i anslutning till Dansbaren.


Photo © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld 2001

Soldäcket i aktern med bar.


Photo © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld 2001

Soldäcket i fören framför bryggan, någon som kan förklara röken som kommer ur masten? Skriv då i Forumet. Det är Santorini som syns där framme.


Photo © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld 2001

En till bild från soldäcket i fören, visst liknar bryggan den på Baltic Star?


Photo © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld 2001

Som på en äkta gammeldags kryssning så skedde landstigningen via tender. Ett litet äventyr måste man säga!


Photo © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld 2001

På väg tillbaka till fartyget med tender.


Photo © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld 2001

Bryggan är kanske inte den modernaste men vad gör det? Tydligen fungerar det ju!

Öppna ShipWorld i ett nytt fönster
Open ShipWorld in a new window
Tillbaka till Fartygsregister