M/s Amfitrite

Min sista vision på mycket länge... Det här är det utan tävlan mest designade jag någonsin ritat! Själv gillar jag hennes annorlunda utseende men jag förstår om vissa kanske avskyr det... Massor av hytter med balkong ger mer lyxighet även för dom med lite mindre pengar... En ny hyttkategori, A6 Family, hytter för 6 personer, rimligtvis familjer... Nytt restaurangkoncept där man själv tillagar maten... Ett enormt "cinderellafönster" i fören... Vet du förresten vad namnet Amfitrite betyder? Havets gudinna, det säger på ett ungefär hur jag ser på henne... Hoppas verkligen Du uppskattar henne för mer från mig kommer inte förän tidigast våren 2003, om ens det...


Photo: © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld

M/s Amfitrite är det fjärde fartyget som jag själv visar upp, även det sista på mycket länge...

Det här fartyget är från början ett samprojekt med Niklas Kock där vi bestämde oss för att rita ett varsitt fartyg på lika villkor.
Så mitt och hans M/s Prinsesse Ragnhild (II) har båda lika mått på alla grunder, som längd, bredd, antal däck, livbåtsdäck och flera andra saker.
Det är alltså två personer som gjort ett varsitt fartyg på samma grunder.

Fartygen är tänkta som nybyggen för Color Line.

Längd:

190,0 m

Bredd:

30,0 m (max 35,0)

BRT:

50 000(noga räknat)

Fart:

23-25 knop

Djupgång:

6,50-7,75 m

Isklass:

1A SUPER

Stabilisatorer:

2 par

Lastmeter:

1125 m ELLER

Bilmeter:

1425 m (ca 300 bilar)

Bilmeter:

1195 m (ca 250 bilar)

Passagerare:

2900

Hyttplatser:

2900

Hytter: 707
Sviter: 2 st = 4 pers
A6 Family: 48 st = 288 pers
A4 Balcony: 264 st = 1056 pers
A4: 176 st = 704 pers
B4: 211 st = 844 pers
Handikapp: 2 st = 4 pers
Personalhytter: 173 st

Se även:

M/s Prinsesse Ragnhild (II)

 

En liten genomgång av fartyget.

Däck: 14
Fartygets enorma Skybar med en utsikt utöver det vanliga. Här finns Konferens med bastu och en magnifik restaurang med exklusiva rätter och drycker.

Däck: 13
Fartygets stora "äkta" Biograf/Auditorium. Brygga och ett glastak där hissarna slutar och stjärnorna tar vid.

Däck: 12
Främst ett hyttdäck. I aktern ute på däck finns en för alla öppen pool och bubbelpooler och fören finns ett stort bibliotek med häpnadsveckande utsikt.

Däck: 11
Främst ett hyttdäck. Även här finns i aktern ute på däck en stor bubbelpool samt bastu. I fören ligger fartygets stora badavdelning med stor pool, bastur, och flera bubbelpooler. Allt detta i aktern vid en balkong ut mot det flera våningar höga glasfönstret. Man får en känsla av att sitta mitt i havet...

Däck: 10
Främst ett hyttdäck. I fören finns ett helt nytt restaurangkoncept, en restaurang där man betalar ett pris och sedan får ett bord vid vilket man själv får tillaga sin mat av spännande råvaror. Sedan sitter man vid sitt bord och äter i anslutning till den enorma utsikten det stora glasfönstret i fram erbjuder.
Den andra restaurangen är snarlik, skillnaden är att en utmärkt kock tillagar maten åt dig vid ditt eget bord efter dina önskemål. I dessa restauranger hålls även ibland matlagningskurser.

Däck: 9
I aktern finner man den tredje och sista våningen av fartygets showbar. I mitten finns hytter. I fören finns det två enklare restauranger, Pizza Palace och Pasta Palace.

Däck: 8
I aktern ligger andra våningen av tre hörande till fartygets Showbar och Casino. I mitten lite personalutrymmen samt handikapphytter(vid utgången till livbåtarna). I fören finner man discoteket samt fartygets samtliga affärer.
Vid detta däck ligger livbåtarna och livflottarna. Vid varje trapphus finns stora utrymmen att samlas på vid olyckor.

Däck: 7
Showbaren i aktern med stora öppna ytor och fönster för stämning såväl dag som natt. Flera restauranger och ett lekrum. Även kafeterior och annat smått.

Däck 6:
Hytter samt en laserhall.

Däck 5:
Personalhytter samt landstigning. Ett litet bildäck ("Aurella däck") för 285 meter bilar.

Däck 4:
Övervåningen till lastdäcket (inget hängdäck). Här finns endast plats för 90 meter med personbilar i mitten mellan lastbilarna.

Däck 3:
Lastdäcket. 1125 lastmeter ELLER 1425 meter för bilar. I mitten finns alltid plats för 210 meter bilar mellan lastbilarna. Ramp ner (och upp) till bildäcket nedan.

Däck 2:
Istället för C-hytter som vanligtvis finns här nu 610 meter för bilar. Maskinrum.

Däck 1:
Maskinrum och lite förrådsutrymmen.

 

Fartyget är ritat för att kunna ta mycket såväl last, bilar som passagerare på längre rutter.

Fartyget har inte många lyxhytter, istället finns det hela 264 st A4 Balcony-hytter för 1056 personer. Dessa är mycket billigare ään lyxhytter och bara lite dyrare än vanliga A-hytter, detta för att fler ska känna en större känsla av lyx.


Jag tycker att man ska se havet när man är ombord på ett fartyg, den tanken har varit av största tonvikt vid ritandet av detta fartyg. I fören finns det som är mest utmärkande för fartyget, ett enormt glasfönster vilket även ger fartyget en lite annorlunda design.

Själva fönstret är fyra våningar högt men den öppna ytan fortsätter två däck till nedåt. Innanför fönstret är det ett stort öppet utrymme där det går glashissar.

Detta ger en enorm rymd innanför och hissnande utsikt från flera plan, på några våningar går det ut som balkonger där man får känslan av att sväva fram över havet!

Ni som åkt med M/s Cinderella vet hur fanastiskt fönstret på henne är, tänk då detta...

Längre innnåt i fartyget finns huvudtrapphuset som är öppet 9 våningar med glashissar, lite som på M/s Silja Europa.

Totalt har fartyget 10 hissar för passagerare.

Även om fartyget är stort så har det ritats in många mysiga "krypin" så alla kan finna sin egen plats ombord. I fören vid det stora fönstret finns flera sittplatser på dom olika våningarna.

Fartyget är ritat för Color Lines trafik mellan Oslo-Kiel men skulle även passa för till exempel Viking och Silja Line på Helsingfors-Mariehamn/Långnäs-Stockholm.

Fartyget kan ta cirka 250 personbilar och ungefär 70 långtradare på en och samma gång. Skulle man av någon anledning bara vilja ha bilar är kapaciteten cirka 550. Nu är fartyget inte ritat med hängdäck men med ett sådant skulle hon kunna ta närmare 850 bilar!

Det var väl lite kort om M/s Amfitrite, Havets drottning...

Kommentera väldigt gärna fartyget!


Photo © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld

M/s Dronning Mette-Marit. Ett namn en Color vision ska ha tycker jag!


Photo © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld

Euro Line är mitt eget lilla visions rederi, nöjd med färgsättningen...h


Photo © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld

Viking Line behöver ett nytt fartyg, detta vore strålande! Ett fartyg som med alla sina fönster och balkonger skulle passa perfekt i världens vackraste skärgårdar. Fullvärdig konkurrent till Siljas Serenade, Symphony och Europa va?


Photo © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld

Jag har aldrig fått ett fartyg att passa såväl i Siljas färger! Hoppas bara dom INTE skaffar ett sådant fartyg, varför säger jag så? Jo för då skulle det ju knappt finnas nån konkurrent kvar...


Photo © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld

Varför inte? Hoppas du gillar henne Cia...


Photo © Kalle Vähäkuopus, ShipWorld

Göteborg-Kiel? För stor men en får väl alltid drömma... Gillar Göteborg och göteborgare så man var ju tvungen att rita henne i dessa färger med!

 
Tillbaka till ShipVision
Back to ShipVision
Öppna ShipWorld i ett nytt fönster
Open ShipWorld in a new window